tiistai 25. elokuuta 2015

Nyt se alkoi!

Lukuvuosi 2015-2016 on Lasitehtaan koulun 100-vuotisjuhlavuosi. Viime vuonna pohdimme tämän vuoden kulkua moneen kertaan, osittain ajatuksien tasolla mutta myös ihan päätöksinäkin. Huikealta tuntuu jo heti näin kolmannen viikon alussa, että juhlavuosi on totta ja toteutus oikeasti alkanut.

Ensimmäisenä sivuhyppynä kuluneiden vuosien rutiineihin otatimme koko koulun valokuvan. Ajatus oli muhinut itse kullakin, mutta sanoiksi se pukivat koulun entiset oppilaat (Lilli, Milja, Riia & co) viime kevään palaverissamme. Siispä kuva otettiin, ja ihanasti ekan kouluviikon kauniissa auringonpaisteessa.

Ilves (joku opettaja puvussa), on myös ilmaantunut koululle tassuttelemaan. Sen tulemme näkemään vielä useammankin kerran eri yhteyksissä. Riihimäen lasitehtaan tunnuksena ja logona oli aikanaan ilves Hämeen vaakunaa mukaellen, siksi ilves sopii myös Lasitehtaan koululle ja tämän vuoden maskotiksi.

Yhteistyö Riihimäen Lasinpuhaltajien kanssa alkoi jo viime keväänä, ja nyt se on käytännössäkin toden totta. Hyttikorttelikierrokset (jokaiselle luokalle) alkoivat tänään ja perjantaina ovat viimeiset ryhmät. Ensimmäiset kierrokset sujuivat hyvin ja oli kuulemma tosi mukavaa.

Juhlaviikon 39 keskiviikkona on oppilaille päiväjuhla, ja huoltajille, kutsuvieraille ja vanhoille oppilaille iltajuhla. Vanhempainyhdistys huolehtii oppilaiden kakuista päivällä ja tarjoilemaan odottelemme tuttua nuoriso-osastoa yläkoulun puolelta. Iltakahvit saamme ulkopuolisten sponsorien tarjoamina, lämmin kiitos! Juhlaviikko päättyy Avoimiin oviin perjantaina klo 8-11 ja oppilaiden päivädiskoon klo 12-14. 

Kaikki oppilaat saavat esiintyä juhlaviikon juhlassa, vähän tai hiukan enemmän, ja siksi perinteiset joulu- ja kevätjuhlat kevennetäänkin tänä vuonna joululaulajaisiin ja koululaulajaisiin. Yleisurheilukilpailuissakin saattaa olla jotain wanhaa. Mielenkiinnolla katsomme, mitähän koulun miesväki kisojen kulkuun suunnittelee... 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti