keskiviikko 23. syyskuuta 2015

100-vuotisjuhla


100-vuotisjuhla järjestettiin keskiviikkona 23.9.2015 päivällä koulun nykyisille ja parin vuoden takaisille oppilaille. Kakkutarjoilun hoiti ja maksoi vanhempainyhdistys ja mukana oli koulun entisiä oppilaita tarjoilijoina.

Iltajuhlan ohjelma oli päivän kopio muuten, mutta mukana oli juhlapuhuja opetus- ja kulttuuriministeriöstä sekä Riihimäen sivistystoimenjohtajan tervehdyssanat. Iltajuhlan kahvitus hoidettiin henkilökunnan, omien lasten sekä vanhojen oppilaiden avuin. Kakut sponsoroi HF-Autohuolto Frankberg. Astiat, mehut ja kahvit saatiin kustannettua Granlund Oy:n, Kolarikorjaamo Sorsan, Teollisuuskylän ruokalan ja Marko Malinen tmi:n tuella.

Lämmin kiitos kaikille juhlan tekijöille! 
Näitä hetkiä kelpaa muistella vielä pitkään.


Suomen liput, Riihimäen lippu.
Koristeina juhlakukkia sekä vanhoja kuvatauluja.
Kahvit juotiin ennen juhlaa luokissa.




Vanhempainyhdistys on aktiivisesti mukana.

Kutsuvieraita, kaupungin johtoa.

Juhlan aloittivat esiluokkalaiset toivottamalla koko juhlakansalle raikkaasti ja iloisesti Tervetuloa.

Eka- ja tokaluokkalaiset jatkoivat ohjelmaa rehtorin tervehdyksen jälkeen kansantanssin tapaan. Sisääntulo kahdelta sivustalta oli ilahduttavan erilainen ja  Piiri pieni pyörii ja Lintu lensi oksalle -tanssien vastuut sekä kättelypiiri sujuivat loistavasti jännityksestä huolimatta.

Sivistystoimenjohtaja Esa Santakallion tervehdys toi juhlaan arvokkuutta, joka kuitenkin heilautettiin suloiseen lapsenmielisyyteen, kun ekaluokkalaiset lausuivat ja soittivat Saako satu sisään tulla?
Yhteislaululla Tiku ja Taku toivotettiinkin juhla satujakso alkaneeksi.

Kakkosluokkalaisten vauhdikas liikuntaesitys Teddykarhujen huviretki sai jälkeensä lavalle tutun hömöläistarinan, Akkojen uintiretki, kolmasluokkalaisten esittämänä.



Juhlapuheen piti OKM:n kansliapäällikkö Anita Lehikoinen.
Puheessa oli paljon sivistystoimen, kasvatuksen ja koulutuksen yleisasioita, mutta myös viittauksia kunnalliseen koulutoimintaan ja tulevaisuuden opetussuunnitelmatyöhön. Nyökytellen aikuiset kuuntelivat ansiokkaasti laadittua, hyvin kattavaa puhetta.

Vaihto juhlallisuudesta ja vakavuudesta iski suoraan suomalaisten ja hämäläisten tajuntaan, kun nelosluokkalaisten Ysäri-esitys latasi eteen tunnelmia Commodore -tietokoneisiin, Macarena-hittitanssiin sekä tietenkin jääkiekon maailmanmestaruuteen. 



MM-tunnelmienkaan kautta ei juhlassa laulettu Maamme -laulua, mutta Hämäläisten laulu kylläkin.
Se sopii hämäläisiin juhliin loistavasti, ja tuo edelleen lisää arvokkuutta ja perinteikkyyttä
myös koulun juhliin.

Suomalaisuuteen ja sinivalkoisiin sydämiin voimisteli myös 5.luokan Kristallit Jukka Kuoppamäen Sininen ja valkoinen -kappaleeseen tehdyllä ohjelmalla.

Hämäläisten neitojen jälkeen oli nelosluokkalaisten vuoro kuorolaulaa ja räpätä Metsän poika ihan uusilla sovituksilla ja vielä body percussion -taputuksilla.

Vararehtori Sakari Lintisen ohjaama yhteislaululeikki Tirolin käkönen avasi taas mieliä hiukan kotimetsistä maailmallekin päin, ja 5.luokan bändiesitys Maailman toisella puolen räjäytti juhlan loistavaan, luottavaisesti tulevaisuuteen katsovaan, päätökseen.




Tällä perinteisellä koulujuhlalla halusimme paitsi juhlia yhdessä hyvin vanhaa opinahjoa myös 
toivottaa kaikille Lasitehtaan koulun nykyisille ja entisille oppilaille ja henkilökunnalle sekä 
monille yhteistyötahoille hyvää jatkoa kasvatuksen ja opetuksen parissa. Koulumme on avoin vierailuihin juhlakauden jälkeenkin. Tervetuloa.


PS. Oli aivan ihanaa, että juhlaamme löysi
  • oppilaiden huoltajia
  • kaupungin päättäjiä
  • kaupungin rehtoreita
  • koulun vanhoja rehtoreita
  • koulun vanhoja opettajia
  • koulun vanhoja oppilaita eri vuosikymmeniltä
  • yhteistyökumppaneita jne.

Ja oli mukava kuulla, että hetkonen Lasilla oli myös Teille mieluisa. 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti