lauantai 19. syyskuuta 2015

Liikkuva koulu; maalia pihalle vanhempainyhdistyksen voimin

Liikkuva koulu -ohjelman pilottivuosien jälkeen ihan jokainen aiheen läheiseksi tunteva koulu on voinut rekisteröityä Liikkuvaksi kouluksi. Koulussamme kannustetaan oppilaita liikkumaan välitunneilla ja koulumatkoilla sekä vapaa-ajalla niin seuraharjoituksissa kuin vapaastikin. Kannustamme myös opettajajia ottamaan liikkumisen, metsäretket ja leikit osaksi eri oppiaineiden opetusta. Näin ollen myös me rekisteröimme koulumme yhdeksi Suomen tuhansista liikkuvista kouluista. Asia on ollut koulun ja opettajien sydäntä lähellä jo kauan ennen Liikkuva koulu -hankkeita ja edelleen se on jokapäiväinen tärkeä asia.

Vanhempainyhdistyksemme on jo kautta vuosikymmenien ollut mukana koulumme lasten liikuttamisessa. He ovat hommanneet välituntivälineitä joka luokalle jokaisen lukuvuoden alussa, ja pallot ja hyppynarut ovatkin olleet kovassa käytössä. Pallot ihan todella kuluvat vuodessa puhki! Yläkoululaisetkin muistelevat suurella haikeudella, kuinka he alakoulussa välitunneilla liikkuivat ja oli valmiina välineitäkin... (*vink yläkouluille)

Tänä syksynä saimme pitkään puhutun haaveen ihanaksi todeksi, kun vanhempainyhdistyksen reipas tusina äitiä ja isää laittoivat telat ja pensselit heilumaan ja maalasivat koulun asfalttipihalle hyppyruudukon, twisterpallukat, tervapadan, juoksuradan ja vaikka mitä ihanaa liikkumaan aktivoivaa.
Oi kiitos, big hug, kiitos! Kyllä meillä nyt kelpaa. Seisoskelijat ovat todellakin vähentyneet...





Uutta tämän vuoden hankittuihin välineisiin olivat myös siirrettävät frisbeegolftelineet ja kiekot. Muotilaji tuli koulun pihalle ja se on olllut varsin ihana liikkatuntien uusi lähijuttu. Jalkapallot ovat tietenkin ikisuosikki niin välitunneilla kuin koulun jälkeen omillakin palloilla.

Ja vielä: kollegan vinkistä tilasin ekaluokkalaisillemme Stadiumista kunnon liikuntavälinekassit. Ne vielä odottavat yhteistä kummituntia viidesluokkalaisten kanssa. Isommat oppilaat sitten saavat opastaa kummioppilaitaan sählyssä, koripallossa ja jalkapallossa ja vaikka missä, ja tietenkin pumpata pallot käyttökuntoon ja nimetä välineet ykkösille (ensi vuonna kiertoon seuraaville ykkösille). Mahtavaa, kiitos Stadium! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti